luni, 10 noiembrie 2008

Prima campanie - noiembrie 2007

Prima campanie de Crăciun a început în luna noiembrie 2007 şi s-a încheiat în luna decembrie a aceluiaşi an. S-au strâns 1.806 lei. Banii au provenit din donaţii făcute de studenţii şi profesorii Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, dar şi ale studenţilor din Politehnică. Cu suma stransă am cumpărat cadouri pentru 160 de copii de la Şcoala nr. 13 ( Bulevardul Petrila, Bucureşti).

Ziua în care au fost duse cadourile copiilor a fost cu adevărat specială. Cei care s-au ocupat de campanie au fost întâmpinaţi cu multă bucurie chiar de micuţii elevi. Pentru a simţi din plin atmosfera sărbătorilor de iarnă, vizita lui Moş Crăciun nu putea lipsi. În ciuda condiţiilor grele de viaţă, copiii au uitat pentru câteva minute necazurile şi s-au străduit să îi spună Moşului cele mai frumoase cântece şi poezii pe care le-au învăţat.
Elevii Şcolii nr. 13 nu au condiţii de trai optime. Se întâmplă ca elevii mai mari ai şcolii, din lipsa banilor, să renunţe la a mai veni la ore pentru a-şi lăsa fraţii mai mici să capete primele învăţături. Clădirea şcolii este încălzită cu sobe, iar în zilele foarte friguroase unii elevi nu pot veni la ore pentru că nu au cu ce să se încalţe.
A doua campanie vrea să aduca bucurie şi în vieţile altor copii pentru care fiecare zi e o lecţie de supravieţuire.

Niciun comentariu: